ЦВК Польщі пішла у відставку через збої в системі

Понеділок, 1 грудня 2014, 19:35

Члени Національної виборчої комісії Польщі пішли у відставку через збої в комп’ютерній системі, які ускладнили підрахунок голосів.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

"Ми шкодуємо у зв'язку з ситуацією, що склалася. Зрештою, на наш погляд, ми не заслуговуємо настільки масованої критики, критики, яка завдала удару по фундаменту польської демократії та польської виборчої системи, яка є унікальною і досить авторитетною у світі ", - сказав голова комісії Стефан Яворський.

Він нагадав, що місцеві вибори "продемонстрували нездатність комп'ютерної системи, яка ускладнила і значно затримала оголошення результатів голосування" від 16 листопада.

Яворський зазначив, що виявлені збої не вплинули на загальні результати і підкреслив, що у членів комісії викликала подив критика з боку депутатів, які самі ж брали участь у формуванні виборчої системи.

Нагадаємо, голова комісії Стефан Яворський подав у відставку 21 листопада, пізніше про такі ж наміри заявили інші члени комісії. Рішення про їх відставку мало набути чинності після підбиття підсумків другого туру місцевих виборів.

Раніше повідомлялося, що у другому турі місцевих виборів, які пройшли у Польщі 30 листопада, перемогу здобула правляча "Громадянська платформа".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.