Польща закупить у США 40 високоточних ракет

Четвер, 11 грудня 2014, 15:26

Керівництво Міноборони Польщі та посол США Стівен Малл підписали угоду про поставку 40 американських високоточних крилатих ракет класу "повітря-земля" AGM-158 JASSM для винищувачів F-16.

Про це повідомляє Польське радіо.

Контракт вартістю $250 млн включає в себе 40 ракет, а також тестувальне та контрольно-вимірювальне обладнання, необхідне для інтеграції ракети з літаком, модернізацію окремих бортових систем і спеціалізоване навчання льотного та технічного персоналу.

"Ніколи в історії не було у нас такої надсучасної зброї, як та, що буде придбана в результаті цієї угоди", - сказав глава Міноборони Польщі Томаш Сємоняк.

"В даний час, коли триває конфлікт між Росією та Україною сучасна зброя особливо потрібна", - додав він.

Ракети самі знаходять ціль та досягають надзвукової швидкості. Їх надзвичайно складно знищити засобами протиповітряної оборони. Ці ракети дальністю 370 км здатні нести боєголовки масою 450 кг.

Крім того, в Міноборони Польщі виявили зацікавленість до ракет дальністю 1000 км.

Закупівля 40 ракет JASSM входить в план технічної модернізації збройних сил Польщі до 2022 року, яку вирішили прискорити через українсько-російську кризу.

Раніше повідомлялося, що президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що пріоритетом його країни  є побудова власних можливостей і протиповітряних оборонних систем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.