Навіть епідемії в ЄС стануть приводом заборонити український експорт до РФ - Медвєдєв

Понеділок, 15 грудня 2014, 08:45

За умови застосування Україною Угоди про асоціацію, РФ кожного разу закриватиме свій ринок для української аграрної продукції, навіть коли  епідемію захворювання буде виявлено у протилежній частині ЄС.

Про це у своїй статті для Независимой газеты написав прем´єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв.

"Відсутність в Європі регіоналізації змусить нас всякий раз закривати свій ринок для української продукції, якщо вогнище захворювання буде виявлене у протилежній частині Євросоюзу", - написав росыйський прем'єр.

"Через відмінності в багатьох технічних регламентах, нормах і стандартах українські сільгоспвиробники просто не зможуть потрапити на російський ринок", - попереджає він.

За словами Медвєдєва, відносини у цій сфері між Україною та РФ  і зараз "переживають не найкращі часи".

"Варто було провести перевірки української сільгосппродукції, як тут же були виявлені системні порушення наших норм - і за якістю, і за вимогами споживчої безпеки. Зараз цей сектор господарських відносин переживає не найкращі часи", - написав російський прем´єр.

"У зв'язку з цим значні ризики ми бачимо і для економік наших партнерів по Митному союзу, так само як і для інших країн СНД. Зокрема, це стосується Білорусі, яка має значний обсяг торгівлі з Україною", - додав він.

Нагадаємо, що  з 22 жовтня набрала чинності заборона Росії на постачання та транзит рослинної продукції з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.