Країни Східної Європи можуть взяти шефство над окремими секторами економіки

Понеділок, 15 грудня 2014, 11:14

У вівторок, 16 грудня, відбудеться  спільний візит до Києва глав МЗС країн Вишеградської четвірки та Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні.

Про це кореспонденту Європейської правди повідомили в Брюсселі міністри закордонних справ Словаччини та України.

"16 грудня всі міністри Вишеградської групи відлітають до України, візит вiдбудеться в рамках словацього головування в "четвірці". Є конкретні ідеї щодо того, що ми можемо зробити для допомоги  Україні у проведенні реформ в кокретних галузях. Ми готові поділитися своїм досвідом", - заявив ЄвроПравді глава словацького МЗС Мирослав Лайчак.

"Завтра прямо зранку ми з міністрами летимо до Києва, одним літаком. А згодом до нас приєднується Федеріка Могеріні, яка також прибуде до України", - додав Клімкін.

"Я почув  від них готовність допомагати з реформами. Щодо Вишеграду – і це можна сказати  вже  зараз, до початку візиту, - є ідея, що кожна країна "четвірки" візьме окремий сектор, наприклад сільське господарство або транспорт, і допоможе України (у реформуванні цих галузей) на основі того досвіду, який у був в час інтеграції в ЄС", - сказав Клімкін, спілкуючись з журналістами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.