"Вишеградська четвірка" розподілила сфери допомоги Україні

Вівторок, 16 грудня 2014, 16:43

Країни Вишеградської четвірки нададуть Україні підтримку за окремими напрямами реформ.

Про це заявив міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак на прес-конференції глав МЗС країн Вишеградської четвірки у вівторок після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Словаччина буде основною країною, яка надаватиме допомогу у сфері енергетики та енергобезпеки, Польща - у сфері децентралізації та реформування влади на регіональному рівні, а також у сфері управління та державної служби, Чехія надаватиме допомогу у сфері реформування громадянського суспільства, освіти, а також ЗМІ, Угорщина буде основною країною, яка надаватиме допомогу економічному розвитку країни, малого та середнього бізнесу, а також імплементації угоди про зовнішню торгівлю", - сказав він.

"Але треба наголосити, що ніхто не зможе провести реформи, окрім вас. Немає альтернатив реформам. Я хочу вас запевнити у нашій підтримці", - додав Лайчак.

Нагадаємо, раніше ЄвроПравда повідомляла, що Країни Східної Європи можуть взяти шефство над окремими секторами економіки України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.