Порошенко: через шість років Україна відповідатиме стандартам ЄС

Середа, 17 грудня 2014, 11:32

До 2020 року Україна стане державою, вільною від корупції, та відповідатиме стандартам Європейського союзу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю Gazeta Wyborcza.

Порошенко заявив, що головна мета України - перемога в боротьбі з корупцією.

"Друга мета - економічна трансформація, яка дозволить розвинути потенціал країни. І, третя, найголовніша - членство в ЄС. Остання мета мобілізує людей і допомагає їм долати труднощі. Про членство в ЄС мріють сьогодні 80% українців. Ніколи раніше ця ідея була настільки популярна, як сьогодні", - сказав він.

За словами президента, Україна очікує від світової громадськості підтримки у боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність, допомоги в проведенні реформ і фінансової підтримки.

"Ми не чекаємо, що хтось прийде сюди воювати за нас. Українці продемонстрували, що і самі вміють це робити. Захід може нам допомогти в реформах. Я запропонував програму "Стратегія 2020". За шість років можна побудувати державу, яка відповідатиме критеріям ЄС", - зазначив Петро Порошенко.

"Ми потребуємо економічної допомоги. 10% нашого економічного потенціалу знищено, в тому числі практично вся промисловість на сході. Росія використовує проти нас економічне ембарго. Але ми витримали тиск, в тому числі завдяки допомозі Заходу. МВФ погодився на збільшення масштабів фінансування. США обіцяють випуск довгострокових гарантій для підтримки українських валютних резервів у золоті", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: