В Естонії поновили заборону на вживання алкоголю у громадських місцях

Середа, 17 грудня 2014, 16:21

Парламент Естонії прийняв поправки до закону про охорону правопорядку, які відновлюють заборону на вживання алкогольних напоїв у громадських місцях.

Про це повідомляє Postimees.

У місцевої влади  залишиться право визначати території і заходи, на яких розпивання спиртних напоїв буде дозволено. Місцеві органи самоврядування не можуть дозволити вживати алкоголь поблизу дитячих закладів та ігрових майданчиків, закладів охорони здоров'я, у громадському транспорті та на зупинках.

Алкогольні напої можна буде вживати там, де місцева влада дала дозвіл на вживання напоїв в місці роздрібної торгівлі та на заходах, де видано дозвіл.

Згідно із законом, своїми діями не можна заважати іншим людям. Тому залишається принцип, що в місцях, де можна вживати алкоголь, робити це потрібно, не заважаючи стороннім.

З 1 липня 2014 року вживання алкоголю в громадських місцях в Естонії було дозволено за умови, що це не заважає оточуючим, і це викликало в Естонії широкий громадський резонанс.

Низка місцевих самоврядувань у відповідь ввели заборону на вживання алкоголю в громадських місцях, як, наприклад, влада Таллінна, які заборонили розпивати алкоголь скрізь, крім околиць парламентського палацу, резиденції уряду і президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.