В Естонії розслідують інформацію про російського шпигуна

Понеділок, 15 грудня 2014, 10:18

Поліція безпеки Естонії (КаПо) розпочала розслідування інформації про співпрацю свого колишнього співробітника Уно Пуусеппа з ФСБ.

Кримінальне провадження розпочато за статтею про держзраду, пише Delfi.ee.

Керівник бюро КаПо Андрес Кахар повідомив, що для перевірки даних Уно Пуусеппа у співпраці з Державною прокуратурою було розпочато кримінальне провадження по параграфу 1 статті 232 Пенітенціарного кодексу.

"Уно Пуусепп працював в Департаменті поліції безпеки технічним фахівцем з 13 листопада 1991 року до 8 квітня 2011 року, після чого відправився на пенсію", - додав він.

Раніше в ефірі програми "НП. Розслідування" на телеканалі НТВ було названо ім'я агента ФСБ Уно Пуусеппа, який працював в Естонії, повідомляє Інтерфакс.

Як повідомляється,  у 1996 році Пуусепп вирішив співпрацювати з російськими спецслужбами.

У програмі повідомляється, що відомості Пуусеппа допомогли РФ розкрити "кілька масштабних антиросійських агентурних і технічних акцій спецслужб США, Швеції, Великобританії, інших країн" та засудити кількох агентів іноземних спецслужб.

Агент ФСБ в Естонії передавав секретні доповіді директора КАПО прем'єр-міністру, звіти про наради з представниками балтійських, фінських і британських розвідок, інформацію з ЦРУ, британської Мі-5, німецької BND.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російського шпигуна було помічено у польському Сеймі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.