Естонія зараз захищена краще, ніж коли-небудь раніше – командувач

Середа, 24 грудня 2014, 08:19

Незважаючи  на значні зміни в структурі міжнародної безпеки, Естонія наразі захищена краще, ніж коли-небудь раніше.

Про це заявив у своєму різдвяному зверненні до військовослужбовців командувач Силами оборони Естонії генерал-майор Ріхо Терас, повідомляє естонське видання Postimees.

"Зміни в оточуючому Естонію ландшафті безпеки дуже вплинули на те, що ми робимо і як думаємо. Почуття, які військовослужбовці і весь народ Естонії, пережили протягом року, вимагають щоденного обговорення в якості питань державної оборони і безпеки", - сказав він.

За його словами, якщо в першому кварталі року жителі Естонії відчували переважно невпевненість, то в наступні місяці "ми відчули впевненість в безпеці, коли союзники і друзі зробили реальний внесок в нашу оборону".

"Вони готові при необхідності до захисту як єдине ціле, оскільки Естонія - це НАТО, а НАТО - це Естонія, " - сказав Ріхо Терас.

"Я спираюся на службовців в Силах оборони і впевнений, що ви можете зі спокійним серцем зустріти Різдво і Новий рік у колі своїх близьких - Естонія захищена краще, ніж коли-небудь раніше!", - підкреслив командувач силами оборони Естонії.

Нагадаємо, раніше Естонія підписала найбільший в історії військовий контракт.

Крім того, бюджет Естонії на 2015 рік передбачає найбільші витрати на оборону за всю історію країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: