Послу Росії при ЄС набридли "дурні санкції"

П'ятниця, 26 грудня 2014, 12:45

Постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов назвав нещодавно введені ЄС санкції проти Криму "дурними" і  вважає, що вони шкодять населенню півострова.

Про це повідомляє агенція РІА "Новости".

"Останній пакет санкцій - це не персональні санкції проти керівників Криму і конкретних господарюючих суб'єктів, а це санкції, які фактично створюють проблеми для нормального життя на півострові", - сказав Чижов.

"Я наведу один приклад. У список заборонених для постачання в Крим товарів внесені побутові холодильники, кондиціонери, посудомийні машини, пилососи. Що це таке, як не підрив добробуту населення тієї частини світу, яку той же Євросоюз вважає частиною України? Дурість якась виходить, до того ж шкідлива дурість", - зазначив посло РФ при ЄС.

Крім того, він назвав санкції ЄС незаконними з точки зору міжнародного права, оскільки, за його словами, санкції як інструмент можуть застосовуватись лише Радбезом ООН.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила нові санкції проти Криму, які поширюються на інвестиції, сферу послуг і торгівлю з Кримом і Севастополем.

Слідом за ЄС економічні санкції проти Криму ввели США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.