В Литві говорять про "шпигунську мережу Білорусі"

Четвер, 4 грудня 2014, 10:25

Голова парламентського Комітету з нацбезпеки і оборони Артурас Паулаускас вважає, що по створюваній в Литві Білоруссю шпигунській мережі завдано серйозного удару.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню Lrt.lt.

"Думаю, наші контррозвідники завдали серйозного удару по створюваній білоруською розвідкою шпигунській мережі", - зазначив Палаускас, коментуючи справу виявленого у збройних силах Литви білоруського шпигуна.

Крім того, на його думку, білоруська розвідка хоча і діє самостійно, проте обмінюється інформацією з російською.

"Це самостійна білоруська розвідка. В Литві діяли розвідники Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Білорусі. Поза всяким сумнівом, вони підтримують тісні стосунки, обмінюються інформацією і з російськими розвідниками", - сказав він.

За його словами, немає впевненості щодо того, що спіймані всі ті, хто співпрацює з іноземною розвідкою. Палаускас запевнив, що вимагатиме збільшення фінансування для литовської контррозвідки.

Нагадаємо, в середу в суд передали справу громадянина Литви, який працював у ЗС фельдшером і шпигував на користь Білорусі.

Крім того, раніше повідомлялося про справу працівника однієї з компаній, пов'язаних з управлінням польотами, який шпигував на користь Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.