Питання угоди Україна-ЄС обговорять на саміті у Ризі – Клімкін

Субота, 10 січня 2015, 15:43

Питання імплементації Угоди з Європейським Союзом обговорюватиметься на Ризькому саміті Східного партнерства.

Про це 10 січня заявив глава МЗС України Павло Клімкін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас великі очікування від Ризького саміту Східного партнерства", - сказав Клімкін на спільному з главою МЗС Латвії Едгарсом Рінкевичсом брифінгу в Києві.

За його словами, на цьому саміті українська сторона має намір отримати бачення того, як відбуватиметься імплементація Угоди Україна-ЄС, зокрема "конкретні рішення - як ми це робитимемо".

Клімкін наголосив, що Україна покладає великі сподівання на лібералізацію візового режиму, а також "досягнення нової якості взаємодії між Україною та ЄС і між тими країнами Східного партнерства, в яких є євроінтеграційна локація, євроінтеграційні прагнення".

Своєю чергою міністр закордонних справ Латвії повідомив, що на саміті Східного партнерства у Ризі будуть визначені конкретні кроки євроінтеграції України і Грузії.

"Я дуже сподіваюся, що на Ризькому саміті ми зможемо сформулювати конкретне бачення того, що треба зробити і яким шляхом слід рухатися Україні і Грузії. І президент України мене запевнив, що він буде прибічником такого симетричного підходу. Мені здається, що це правильний шлях", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.