Ізраїль відмовився приймати главу МЗС Швеції, що планувала візит

Четвер, 15 січня 2015, 10:07

Міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом скасувала свій візит до Ізраїлю, оскільки офіційні особи країни відмовилися зустрітися з нею.

Про це повідомляє Sveriges Radio з посиланням на власні джерела.

Як зазначається, Вальстрьом повинна була відвідати Ізраїль у цей четвер, щоб взяти участь у семінарі в пам'ять шведа Рауля Валленберга в Тель-Авіві.

Як повідомило МЗС Швеції, поїздка була скасована з причин насиченого графіку.

Проте, згідно з даними видання, реальна причина полягає в тому, що ізраїльські офіційні особи відмовилися зустрітися з Вальстрьом, і міністру закордонних справ було б незручно відвідати країну неофіційно.

Речник МЗС Ізраїлю Емануель Нахшон підтвердив, що Маргот Вальстрьом не змогла б зустрітися з міністром закордонних справ або прем'єр-міністром, якщо б вона відвідала Ізраїль, як і планувалося.

"Міністр закордонних справ Швеції у випадку її візиту не отримала б жодних офіційних зустрічей в Ізраїлі, і це не питання політичної точки зору, я думаю, що всі особи, які приймають рішення в Ізраїлі, згодні з тим, що Швеція здійснила вкрай недружній крок", - сказав він.

За словами Нахшона, не є таємницею, що Ізраїль бачить визнанні Швецією Палестини особливо недружній акт.

Нагадаємо, раніше після визнання Швецією Палестинської держави ситуація дійшла до дипломатичного скандалу між країнами.

Зокрема, Ізраїль відкликав зі Швеції свого посла для консультацій. В МЗС Ізраїлю не виключали погіршення дипломатичних відносин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: