У Росії заявили, що ЄК просить відновити постачання продуктів після можливого зняття ембарго

П'ятниця, 16 січня 2015, 17:31

Россільгоспнагляд повідомляє, що Єврокомісія просить відновити торгівлю на основі сертифікату, діючого для ЄС, на ряд тваринницької продукції, а також продовольчу картоплю після можливого зняття ембарго.

На сайті російського відомства опублікований переклад фрагменту листа, нібито надісланого з ЄК.

У тексті йдеться, що європейська сторона пропонує відновити торгівлю продовольчою картоплею, за прикладом насіннєвої картоплі, на підставі виконання зацікавленими країнами-членами умов імпорту, що діють для ЄС.

Це передбачає проведення інспекції європейських підприємств, що бажають поставляти свою продукцію на територію Росії, в разі успішного завершення яких поставка продовольчої картоплі з цих підприємств стане можливою (за умови скасування заходів РФ щодо заборони імпорту деяких видів сільськогосподарської продукції з низки країн).

Ввезення продовольчої картоплі в Росію було заборонено ще до 7 серпня 2014 року. Офіційна причина - загроза зараження золотистою картопляною нематодою. Однак насіннєва картопля в Росію з Європи надходить, але тільки за умови перевірки кожної партії Россільгоспнаглядом.

Крім того, Єврокомісія пропонує такі категорії товарів: делікатеси, добірні молочні та м'ясні продукти, традиційні продукти, нішеві продукти, продукти із захищеним географічним зазначенням, жир, субпродукти, м'ясо та аналогічні товари.

"Ми вважаємо, що для повернення до ситуації до введення заборони можна відновити торгівлю на основі сертифікату, діючого для ЄС, і проведення інспекції імпортуючою стороною. Технічні деталі, що стосуються вимог ЄС і ТС, і деталі їх виконання країною-членом ЄС і імпортуючою країною можуть бути уточнені відповідно/одночасно з проведенням інспекції...", - йдеться в листі, текст якого наводить Россільгоспнагляд.

Нагадаємо, з 18 серпня Європейська комісія ввела в дію комплекс заходів для захисту ринку сільськогосподарських товарів від російських санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: