Клімкін залишився незадоволений переговорами в Берліні - ЗМІ

Четвер, 22 січня 2015, 08:42

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін залишився незадоволений підсумками зустрічі міністрів закордонних справ "нормандському форматі" в Берліні.

Про це він повідомив журналістам після зустрічі, повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією видання, переговори почалися близько 21-ої години за київським часом, а вже за кілька годин перемовини закінчилися і учасники сіли вечеряти.

"Одночасно стало відомо, що російський міністр має намір зробити заяву для преси, але не на віллі для прийому гостей німецького МЗС на березі Тегельского озера на північно-західній околиці німецької столиці, де проходила зустріч, а ближче до півночі в готелі "Адлон". Усі репортери, які приїхали з Лавровим з Москви, а також акредитовані в Берліні російські журналісти, відразу ж зібрали свої речі і рушили в центр німецької столиці. Потім Павло Клімкін покликав до себе українську пресу і повідомив їй, що незадоволений підсумками переговорів", - зазначає видання.

Як повідомлялося, у прийнятій чотирма міністрами спільній заяві вони закликають всіх учасників протистояння на сході України відвести важкі озброєння від демаркаційної лінії згідно з додатком до мінським меморандуму, підписаного 19 вересня 2014 року і вже в найближчі дні провести засідання контактної групи, щоб домовитися про імплементацію мінського протоколу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.