ЄС потроїть обсяги гуманітарної допомоги Україні - єврокомісар

Понеділок, 26 січня 2015, 12:46

Європейська комісія має намір потроїти обсяги гуманітарної допомоги Україні.

Про це заявив комісар Європейського союзу з питань гуманітарної допомоги та управління кризами Христос Стиліанідіс під час зустрічі з головою Верховної ради Володимиром Гройсманом, повідомляє УНІАН.

За словами Стиліанідіса, Європейський союз засуджує атаки терористів проти України та глибоко занепокоєний ескалацією воєнної напруженості на сході України.

Гройсман зі свого боку заявив про готовність Верховної ради спільно з урядом удосконалювати вітчизняне законодавство, зокрема в частині можливості надання й отримання Україною міжнародної допомоги.

Стиліанідіс запевнив, що Євросоюз готовий надавати допомогу українським громадянам на тих територіях, де вона найбільш потрібна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що європейський комісар з гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Христос Стиліанідіс прибуває до України з наміром обговорити невідкладні заходи щодо надання гуманітарної допомоги.

Детальніше про те, як працює система гуманітарної допомоги Єврооюзу, читайте в інтерв'ю представника департаменту Єврокомісії з питань гуманітарної допомоги та захисту цивільного населення Мамара Мерзука.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.