Путін прагне знищити Україну до економічного колапсу в Росії - Сорос

Середа, 28 січня 2015, 09:57

Президент Росії Володимир Путін хоче встигнути знищити Україну до економічного колапсу в РФ.

Про це йдеться в статті американського мільярдера Джорджа Сороса, написаній спільно з філософом Бернаром-Анрі Леві, опублікованій в The New York Times.

"Хоча Росія знаходиться у фінансовій кризі, що поглиблюється, Путін, здається, вирішив, що він може знищити нову Україну до того, як вона зможе повністю утвердитися, перш ніж економічний спад знищить його власну популярність", - йдеться у публікації.

Автори підкреслюють, що Путін нарощує військовий і фінансовий тиск на Україну. Як приклад наводиться атака на Маріуполь, внаслідок якої загинули 30 осіб і близько 100 отримали поранення.

"Україна буде захищати себе військовими методами, але вона терміново потребує фінансової допомоги. Безпосередньо потрібно $15 млрд. Щоб стимулювати приватні інвестиції, західні країни повинні прийняти політичне зобов'язання надати додаткові суми, залежно від ступеня російської агресії та успіху українських реформ", - зазначають автори.

Сорос і Леві заявляють, що на карту поставлено майбутнє не тільки України, а й самого Європейського союзу.

"Втрата України буде величезним ударом, це сприятиме підвищенню ролі російської позиції, що базується на праві сили, а не на верховенстві закону", - йдеться в статті.

Автори впевнені, що якщо Європа надасть фінансову допомогу Україні, Путін, врешті-решт, буде змушений відмовитися від агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.