ПАРЄ оприлюднила проект рішення: Росія порушила все, але санкції зупиняємо

Середа, 28 січня 2015, 11:55

До розгляду Парламентської асамблеї Ради Європи в середу підготовлений проект резолюції з жорсткими висловлюваннями на адресу Москви, який, між тим, пропонує не накладати на Росію санкції.

Документ, положення якого "Європейська правда" публікувала у вівторок з посиланням на джерела, тепер опублікований на сайті ПАРЄ.

Автор документу, австрієць-соціаліст Штефан Шеннах, пропонує визнати, що Росія є головним джерелом, що підживлює конфлікт в Україні, постачаючи на Донбас зброю, військових і так званих "добровольців" (цей термін в резолюції взято в лапки). Також зазначено, що люди, які згодом воюють з українською армією, прибувають на Донбас в порушення не лише українських, але й російських законів.

Також окремий блок документу присвячено наслідкам незаконної анексії Криму, переслідуванню українців та кримських татар на півострові.

Проект резолюції констатує, що Росія не лише не виправила проблеми, через які її позбавили права голосу в квітні минулого року, але й суттєво погіршила ситуацію.

Водночас, попри всі ці докази, ПАРЄ запропоновано не продовжувати санкції, накладені в квітні 2014 року - повернути росіянам право голосу та участі в керівних комітетах асамблеї як мінімум на півроку. В червні, при відкритті чергової сесії, "асамблея лишає за собою право" позбавити права голосу російську делегацію, або ж повністю позбавити її повноважень.

Рішення щодо підтримки проекту буде ухвалене на пленарному засіданні асамблеї ввечері 28 січня. Лишається шанс, що проукраїнські депутати змінять його зміст поправками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: