ЄС відкритий для відносин не тільки з країнами Східного партнерства, але і Центральної Азії

Субота, 3 січня 2015, 15:33

Європейський союз повинен поважати країни, які не хочуть з ним зближуватися, при цьому треба шукати шляху вибудовування відносин з ними.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таку заяву зробив єврокомісар з питань політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Ган.

"Якщо подивитися на шість країн "Східного партнерства", то це різні країни з різними ідеями вибудовування відносин з ЄС. Ми не можемо вибирати собі сусідів - вони знаходяться там, де знаходяться, і ми повинні з ними працювати", - сказав Хан. "Найважливіше зараз - зрозуміти, що Європа повинна задати собі питання - які її інтереси. В інтересах Європи, особливо з урахуванням сусідніх з нами країн, - мир і зростання", - підкреслив єврокомісар.

За його словами, ЄС зробить все, щоб допомогти сусіднім країнам реалізувати верховенство права і поліпшити рівень добробуту. "Простіше й ефективніше співпрацювати з тими країнами, які хочуть зблизитися з ЄС, але треба поважати і ті країни, чиї ідеї відрізняються", - підкреслив Ган.

Як вважає Ган, в інтересах ЄС - хороші відносини з різними країнами світу, включаючи країни Центральної Азії, є одним з пріоритетів президентства Латвії в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: