ФРН направила поліцейських на сербсько-угорський кордон для контролю біженців

П'ятниця, 13 лютого 2015, 13:51

Німеччина надіслала 20 поліцейських на сербсько-угорський кордон для контролю над мешканцями Косово, які у пошуках притулку прямують до країн Євросоюзу, а особливо до Німеччини.

Про це пише видання Euractiv.

"Щоб забезпечити довгострокову стабільність Косово і всього регіону, щоб гарантувати захист і визнання для тих, хто є політично переслідуваним… ми вжили низку заходів", - зазначили в німецькому уряді.

Одним із таких заходів є місія з 20 поліцейських на угорсько-сербському кордоні, яка стане частиною більш тривалої програми захисту кордонів. Німецькі поліцейські підсилять агенцію ЄС з контролю над кордонами Євросоюзу.

В ЄС спостерігається значне збільшення шукачів притулку з Косово, особливо це пов’язано з полегшенням правил перетину кордону між Сербією та ЄС.

Минулого року Німеччина, де спостерігається невдоволення тим, що мігранти і біженці займають все більше робочих місць і конкурують з місцевими, відхилила близько 99% клопотань про надання притулку від жителів Косово. В січні дозволи на проживання отримали лише 0,3% косоварів, при цьому кількість шукачів притулку збільшилась на 86%, до 3,6 тис.

Німецька влада обіцяє надавати пріоритет клопотанням про притулок від громадян Косово, виділяючи на них до 2 тижнів, і збільшити зусилля для того, щоб показати, що ФРН не таке просте місце, де можна отримати притулок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: