Депутат Держдуми РФ про санкції ЄС: якщо вони всі Шарлі, то ми всі Кобзони

Вівторок, 17 лютого 2015, 12:06

У Держдумі виступили на захист першого заступника голови комітету Держдуми з культури, співака Йосипа Кобзона, а також голови московського відділення КПРФ Валерія Рашкіна, які були включені в нові санкційні списки ЄС.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ми в російському парламенті одностайно обурені тим, що вчора були введені санкції проти наших достойних і шановних колег Йосипа Кобзона та Валерія Рашкина", - сказав, виступаючи на пленарному засіданні, голова комітету Держдуми з освіти В'ячеслав Ніконов ("Єдина Росія").

"Йосипе Давидовичу, Валерію Федоровичу, ми з вами. Якщо вони всі Шарлі, то ми з вами всі Кобзони і ми з вами всі Рашкіни", - зазначив Ніконов.

Своєю чергою голова ЦК КПРФ Геннадій Зюганов у розмові з журналістами назвав санкції проти Кобзона "підступними і цинічними", а також висловив обурення, що ЄС карає людину, яка користується беззаперечним авторитетом у РФ.

Подібні заяви депутатів уже викликали жарти в блогосфері.

"А звідки в депутатів це гидотне запозичення "Je suis Кобзон"? Хай вже проводять акцію "Аз єсмь Кобзон", - написав у своєму Facebook відомий блогер Varlamov.

Нагадаємо, в понеділок набрали чинності нові санкції ЄС щодо Росії. Зокрема, до чорного списку ввійшли депутати Держдуми РФ Йосип Кобзон та Валерій Рашкін, перший заступник міністра оборони РФ Аркадій Бахін, заступник міністра оборони Анатолій Антонов, начальник головного оперативного управління Генштаба РФ, генерал-лейтенант Андрей Картаполов.

Крім того, до списку ввійшли 14 сепаратистів та 9 сепаратистських організацій.

Кобзон заявив, що радий опинитися в санкційному списку Євросоюзу. Валерій Рашкін сказав, що пишається тим, що включений до чорного списку.

Вислів "Я - Шарлі" (Je suis Charlie) став символом солідарності з жертвами терактів у Парижі 7-9 січня цього року. Тоді, нагадаємо, 12 людей стали жертвами терористів у редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.