Лінкявічюс: Захід своєю бездіяльністю сприяє війні в Україні

Четвер, 19 лютого 2015, 10:40

Захід своєю бездіяльністю зробив свій внесок у розпалювання війни в Україні, і невідомо, що ще має статися щоб у ЄС відкрилися очі.

Про це сказав глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє Delfi.lt.

"Ми, Захід, зробили свій внесок у конфлікт. Наш внесок у ескалацію не свідомий, ми сприяємо конфлікту своєю бездіяльністю", - сказав він.

"Ми ті гравці, які могли б вплинути на ситуацію в хорошому сенсі, але впливаємо в поганому. Потрібно розкрити очі. На жаль, я не знаю, що ще має статися, щоб Захід розкрив очі", - наголосив Лінкявічюс.

Він зазначив, що від початку скептично ставився до нової угоди в Мінську і зазначив, що буквально в ту ж ніч, коли відбувалися переговори, через російсько-український кордон були перекинуті танки.

За його словами, наразі ЄС, США, країни великої вісімки повинні зайняти уніфіковану і жорстку позицію, яка передбачає посилення тиску на Росію.

"Я б додав сюди ще й ізоляцію, хоча така думка і не користується популярністю. Ізоляція і зброя. Ізоляція допоможе зменшити ступінь російської пропаганди. Ситуація наразі так, що якщо ми закриємо на це очі, стоятимо осторонь все буде тільки гірше", - наголосив Лінас Лінкявічюс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: