В РФ чекають офіційних заяв Франції щодо "Містралів" для розриву контракту

Неділя, 22 лютого 2015, 10:08

Росія чекає від Франції офіційних заяв уряду про ситуацію з постачанням вертольотоносця "Містраль", її не цікавлять заяви "якихось французьких структур, щоб розпочати процедуру розірвання договору.

Про це заявив в ефірі радіостанції "Російська служба новин" заступник міністра оборони Юрій Борисов, повідомляє ТАСС.

"Нам потрібні не заяви якихось французьких структур, а французького уряду ", - сказав він.

За словами Борисова, Росія згодна на будь-який результат у даній ситуації, оскільки знайде застосування "Містралям" - як у разі їх постачання, так і в разі непоставки це не зменшить бойовий потенціал Військово-морського флоту.

"Нас влаштує будь-який цивілізований вихід з цієї ситуації", - сказав заступник міністра.

У поточних умовах, коли ситуація з "Містралем" підвішена, Міноборони турбує питання про повернення авансу в розмірі близько €1 млрд.

"Нас цікавить повернення основного боргу", - заявив Борисов.

За його словами, процедура розірвання контракту за форс-мажорних обставин прописана в міжурядовій угоді, але Росії необхідна офіційна заява французької сторони про непостачання "Містраля", щоб почати діяти за процедурою розірвання договору.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що умови для передачі Росії вертольотоносців "Містраль" поки ще не виконані, незважаючи на підписання нових Мінських домовленостей.

Російські ЗМІ розповсюдили інформацію, що процес передачі Росії "Містралів" може бути запущений у зв’язку з підписанням у Мінську нової угоди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія в лютому може вимагати від Франції виплатити штраф за "Містраль".

Раніше міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан заявив, що Франція чекає на реальне дотримання перемир'я та на політичне врегулювання в Україні, щоби здійснити постачання "Містралів" до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.