США і Європа повинні разом боротися з дезінформацією РФ - Лінкявічюс

Середа, 25 лютого 2015, 13:11

США і Європа повинні серйозно ставитися до проблеми пропаганди та об'єднати зусилля у боротьбі з російської дезінформацією.

Про це сказав глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс на зустрічі із заступником Держсекретаря США з питань громадської дипломатії Річардом Стенгелом, повідомляє Delfi. 

"Росія, постійний член Ради Безпеки ООН, проводить агресію проти сусідньої країни, України, заперечуючи всі публічно, і західні структури не можуть ефективно це зупинити", - сказав Лінкявічюс.

Лінкявічюс представив ініціативи Європейського союзу з посилення відповіді ЄС на поширювану Росією пропаганду - документ Великобританії, Данії, Естонії і Литви про стратегічну комунікацію закликає об'єднати зусилля ЄС і США.

"Забезпечуючи альтернативні джерела інформації для російськомовної аудиторії, США і ЄС повинні підтримувати один одного, а не конкурувати. Важливо, щоб США повернулися в Європу з публічними програмами дипломатії. Якщо ми не будемо вважати пропаганду серйозною проблемою, якщо не будемо координувати ситуацію, зміцнюючи альтернативні ЗМІ російською мовою, ми цю битву не виграємо", - сказав Лінкявічюс.

Раніше Департамент держбезпеки Литви заявив, що в країні спостерігають все більш очевидні зусилля Росії з розпалювання інформаційної війни і поширення пропаганди в ЗМІ та соціальних мережах країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.