Єврокомісія поки не розглядає питання відключення Росії від SWIFT – єврокомісар

Четвер, 26 лютого 2015, 12:56

Наразі Європейська комісія не розглядає питання відключення Росії від банківської системи SWIFT, така можливість має розглядатися на більш глобальному рівні.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії, єврокомісар з питань зони євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Нині Єврокомісія працює над можливими подальшими кроками ЄС, зокрема, санкціями. Але питання відключення Росії від системи SWIFT має розглядатися на більш глобальному рівні. Тобто наразі Європейська комісія в рамках ЄС цього питання не розглядає, бо це може здійснюватися лише на більш глобальному рівні", – сказав Домбровскіс.

"Це питання має розглядатися на міжнародному рівні, оскільки це не може бути рішення Європейського союзу, тобто з нашого боку ми можемо ухвалювати лише ті рішення, які від нас безпосередньо залежать", – додав віце-президент Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше голова британського уряду заявив, що відключення Росії від банківської системи SWIFT може бути одним з варіантів посилення санкцій, якщо перемир’я в Україні не буде дотримуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: