Глава МЗС Польщі: відносини з РФ погіршилися не через історію, а через Донбас

П'ятниця, 6 лютого 2015, 13:52

Польсько-російські відносини значно погіршились не через дискусії про історію, а через те, що відбувається на російсько-українському кордоні.

Таку думку висловив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина в інтерв'ю газеті Wyborcza.

"Ситуація у відносинах між Польщею і Росією є дуже складною, і це не через дискусії про історію, а через те, що зараз діється на російсько-українському кордоні" - сказав він.

За словами міністра, росіяни і без відповідних приводів будуть вести пропагандистську кампанію. І якби не його слова про Освенцим чи святкування закінчення Другої світової війни, нагадали б, що колись "поляки окупували Кремль, що "зрадили", вступивши до НАТО, що підігрують Америці".

"Стільки часу минуло, а російська пропаганда так легко скочується у колію, яка була 50-60 років тому. Це ще один доказ того, що певні речі, певна поведінка незмінна" - зазначив Схетина.

Він наголосив, що Польща завжди готова до участі за столом переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, однак поки і "самого столу немає, і в цьому проблема".

"Трагедія нинішньої ситуації, в тому що миру не може бути досягнуто ні в Женевському, ні в Нормандському, ні в будь-якому іншому форматі" - вважає міністр.

"Постійно маємо пам’ятати: на Донбасі, в Маріуполі загинули і гинуть люди, воюють танки, розриваються снаряди і стріляє артилерія. Це є справжнім викликом для політиків, а не дискусія про те, кому належить найбільша слава за закінчення другої світової війни" - наголосив Схетина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.