Естонія враховує небезпеку "гібридної війни" - прем'єр-міністр

П'ятниця, 6 лютого 2015, 15:54

Естонія враховує небезпеку "гібридної війни" в країнах Балтії і в планах державної оборони розписані відповідні дії у цій ситуації.

Про це заявив прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас в інтерв'ю ERR.

"Ясно, що уряд Естонії має продовжувати зміцнювати безпеку. Інвестуючи в безпеку і збільшуючи присутність союзників на нашій території, ми підвищуємо наш потенціал протистояння можливому агресору. Але якщо ми подивимося на речі реально, зовнішній ворог нам не загрожує", - сказав Рийвас.

Прем'єр зазначив, що гібридна війна не є якимось новим методом ведення війни, здатним здивувати стратегів - ні в світі, ні в Естонії, ні в Росії.

"Естонія враховує дану небезпеку, і в плані державної оборони розписані відповідні дії на цей рахунок. Ми зміцнюємо нашу власну обороноздатність і розширюємо співпрацю із союзниками, щоб бути в змозі протистояти будь-якій можливій агресії", - додав Рийвас.

Прем'єр-міністр підкреслив, що зараз Естонія захищена краще, ніж коли-небудь, нагадавши, що на території країни розміщуються підрозділи іспанської, голландської та американської армії з важким озброєнням.

Сьогодні глава Міноборони Латвії заявив, що країни Балтії готові на випадок "гібридної війни", хоча і сподіваються, що до цього не дійде. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен не виключає сценарію "гібридної війни" РФ проти країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: