Саріуш-Вольський: ЄС глибоко поділений у питанні конфлікту на Донбасі

Субота, 7 лютого 2015, 10:13

Дипломатична місія лідерів ключових держав ЄС, а не осіб, які стоять на чолі його найважливішої інституції – Європейської ради і відповідають за зовнішню політику, доводить, що Євросоюз глибоко розділений у питанні конфлікту на Донбасі і не в змозі виробити спільну позицію.

Про це сказав депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський в ефірі Польського радіо.

"Це Дональд Туск і Федеріка Могеріні повинні проводити переговори в Москві та Києві, а не Ангела Меркель і Франсуа Олланд" - сказав він.

За словами євродепутата, Володимир Путін по відношенню до Європейського Союзу проводить політику: "розділяй і володарюй", і ЄС, на жаль, піддається цій політиці.

На думку Саріуша-Вольського, ЄС залишив у справі України "порожній стілець", і таким чином Володимир Путін може посадити на нього того, хто є більш зручним для нього.

"Ця ситуація дуже несприятлива для Польщі. Ми зацікавлені, щоб ЄС говорив одним голосом, навіть якщо стовідсоткової єдності і немає" - сказав Саріуш-Вольський.

Він наголосив, що війна на Донбасі  стосується Польщі більше, ніж будь-якої іншої країни ЄС.

"Ми найбільша країна ЄС, що знаходиться так близько до Росії і ми найбільш схильні до ризику російської агресії", - підкреслив євродепутат.

Він нагадав, що саме Росія не хоче участі Польщі у переговорах з врегулювання кризи, а Україна навіть не нагадує про можливість такої участі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.