НАТО розмістить у столиці Румунії два командні пункти

Середа, 11 березня 2015, 11:58

НАТО розмістить два командних пункти у столиці Румунії Бухаресті відповідно до рішення, прийнятого на лютневій зустрічі міністрів оборони країн-членів Альянсу в Брюсселі.

Про це заявив міністр оборони Румунії Мірча Душе, повідомляє сapital.ro.

За його словами, перший командний пункт буде готовий до роботи до 2016 року, а другий почне працювати у 2018 році. Що стосується командного центру для сил швидкого реагування в Бухаресті, він буде готовий вже в червні цього року.

На саміті НАТО у вересні минулого року президент Румунії Траян Бесеску зазначив, що у центрі керування в Бухаресті будуть працювати 100-200 офіцерів, які будуть координувати маневри іноземних військових груп, які будуть приїжджати за обміном.

У той же час на складах буде накопичена значна кількість резервів та військової техніки, необхідної для втручання сил швидкого реагування НАТО, якщо буде така необхідність.

Як повідомлялося, на початку лютого було оголошено про плани північноатлантичного альянсу створити командний центр в Софії.

Крім того, НАТО створить підрозділ командування і управління військово-морських сил поряд з болгарським прибережним містом Варна.

Нагадаємо, під час лютневої зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі було прийнято рішення про створення шести нових командних пунктів у Східній Європі з регіональним штабом у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.