Уряд та коаліція мають визначити віце-прем’єра з євроінтеграції - Геращенко

Вівторок, 31 березня 2015, 17:20

У Кабінеті міністрів має бути відповідальна особа за євроінтеграційний напрямок, і тому коаліція та уряд мають визначитися з кандидатурою віце-прем’єр-міністра з питань євроінтеграції.

Про це заявила голова комітету ВР з євроінтеграції Ірина Геращенко за підсумками засідання Національної ради реформ, повідомляє сайт президента.

"Тільки людина, яка матиме в Уряді відповідні повноваження,  зможе достатньою мірою координувати роботу всіх міністерств та відомств задля інтенсивної імплементації Угоди про асоціацію", – сказала Геращенко, слова якої наводить сайт Блоку Петра Порошенко.

Вона зазначила, що коаліція ще не вносила конкретну кандидатуру на посаду віце-прем’єра, проте сформулювала вимоги до претендентів.

"В першу чергу -  це авторитет, професійність в питаннях євроінтеграції, знання в питаннях Угоди про асоціацію, зокрема, зони вільної торгівлі, яка має бути впроваджена 2016 року. Тому ми вважаємо, що коаліції і уряду потрібно  негайно визначитися з такою кандидатурою", - додала вона.

На думку народного депутата, таке призначення необхідно зробити напередодні саміту Україна -ЄС, що відбудеться у Києві 27 квітня.

"При всій повазі до урядового офісу, його повноважень недостатньо для нормальної координації цієї роботи" , - сказала вона.

Раніше керівник цивільних операцій Європейської служби зовнішніх дій Кеннет Дін заявив, що здійснення процесу євроінтеграції та проведення реформ потребує централізованого керівництва, яке міг би забезпечити спеціально призначений посадовець в уряді.

Нагадаємо, в статті ЄвроПравди "Хаотична євроінтеграція: чому Яценюк не призначає профільного віце-прем’єра?" Остап Семерак наголошував на потребі віце-прем’єра з євроінтеграції.

"Урядовому офісу не вистачає політичної ваги. Зараз не вистачало б і міністерського рівня. Потрібен віце-прем'єр", - говорив він. 

На даний час головною фігурою в Кабінеті міністрів, яка опікується європейською інтеграцією України, був і залишається прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.