Віце-прем'єр з євроінтеграції повинен мати владу – керівник цивільних операцій ЄС

Четвер, 26 березня 2015, 08:21

Здійснення процесу європейської інтеграції та проведення реформ потребує централізованого керівництва, яке міг би забезпечити спеціально призначений посадовець в уряді.

Про це заявив керівник цивільних операцій Європейської служби зовнішніх дій Кеннет Дін в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Діна, це може бути віце-прем'єр-міністр чи міністр, який повинен бути наділений реальними повноваженнями та мати в своєму розпорядженні міністерську структуру.

"Закон має визначити повноваження посадовця, який відповідатиме за євроінтеграцію і реформи. Має діяти принцип верховенства права. Очевидно, щоб домогтися результату, за цією посадою має бути закріплена міністерська структура. Людина, яка її обійматиме, повинна бути наділена реальної владою, має спиратися на закон", – сказав Дін.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ще у грудні минулого року обіцяв призначити віце-прем'єра з євроінтеграції, цього досі не сталося.

У грудні уряд своїм розпорядженням створив урядовий комітет з питань економічного розвитку та європейської інтеграції, який очолив Яценюк особисто.

Нагадаємо, в статті ЄвроПравди "Хаотична євроінтеграція: чому Яценюк не призначає профільного віце-прем’єра?" Остап Семерак наголошував на потребі віце-прем’єра з євроінтеграції.

"Урядовому офісу не вистачає політичної ваги. Зараз не вистачало б і міністерського рівня. Потрібен віце-прем'єр", - говорив він. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.