Авіасполучення в Ірландії було порушено через російські бомбардувальники

Середа, 4 березня 2015, 09:14

Через вторгнення двох російських бомбардувальників Ту-95 у зону контролю ірландських авіадиспетчерів, управлінню авіації Ірландії довелося внести зміни у рух комерційних літаків.

Про це пише The Irish Examiner.

За даними видання, 18 лютого маршрут бомбардувальників Ту-95, які перебували на відстані лише 40 км від берега, перетинався із головними повітряними шляхами цивільної авіації, у тому числі рейсів з Північної Америки.

Було затримано виліт одного літака з Дубліна, курс іншого пасажирського лайнера довелося змінювати безпосередньо у повітрі, аби він не зіштовхнувся із російськими літаками.

Управління авіації Ірландії (УАІ) визнало, що 18 лютого російські бомбардувальники, які пролітали на висоті 8200 м поблизу узбережжя, створили проблеми для цивільної авіації.

Перше вторгнення російських літаків у повітряний простір Ірландії було у 88 км від узбережжя. Другий випадок був набагато ближче, всього в 19 км від межі повітряного простору.

В обох випадках бомбардувальники вирушили в бік британського повітряного простору, де вони були перехоплені винищувачами НАТО.

Російські літаки проводили політ з вимкненими транспондерами. Якщо транспондери увімкнено, вони повідомляють авіадиспетчерів про тип повітряного судна, його висоту, місце розташування та іншу інформацію. 

Раніше посол РФ у Великій Британії заявив, що польоти російських Ту-95 біля берегів Британії продовжаться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.