Україна не видаватиме Саакашвілі Грузії

Середа, 1 квітня 2015, 12:37

Генеральна прокуратуроа України завершила проведення екстрадиційної перевірки та вирішила відмовити в екстрадиції Михайла Саакашвілі Грузії.

Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

"За результатами перевірки Генеральна прокуратура України дійшла висновку про існування ризику того, що запит про видачу М. Саакашвілі зроблено компетентними органами Грузії з метою його переслідування з політичних мотивів", - говориться в заяві.

"Крім того, його екстрадиція суперечила б вимогам Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року", - наголошує ГПУ.

"За таких обставин Генеральною прокуратурою як центральним органом України з питань видачі правопорушників прийнято рішення про відмову в екстрадиції М. Саакашвілі, про що повідомлено грузинських колег", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, прокуратура Грузії закликала Україну до співпраці та екстрадиції осіб, які перебувають у розшуку – серед них екс-президента Михаїла Саакашвілі.

Раніше Михаїла Саакашвілі було призначено на посаду голови Дорадчої міжнародної ради реформ, створеної при президенті Порошенку.

Цей факт викликав обурення офіційного Тбілісі, через що Міністерство закордонних справ Грузії викликало для роз'яснень посла України в Тбілісі Василя Цибенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: