Штайнмаєр: не хочемо карати Росію, але без поваги до України G8 не буде

Неділя, 12 квітня 2015, 16:55

Росію не буде запрошено на самміт "великої сімки" який відбудетьсяв Німеччині в червні.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в коментарі виданню Welt am Sonntag, нагадавши про агресію РФ щодо України, яка призвела до виключення Росії з "великої вісімки".

Він підкреслив, що відновлення "вісімки" нині неможливо як через причетність РФ до подій на Донбасі, так і через триваючу анексію Криму Росією.

"Тривала ізоляція Росії – не в наших інтересах. Але після незаконної анексії Криму ми не могли просто вдавати, ніби нічого не сталося і продовжувати 'business as usual'", - заявив керівник німецької дипломатичної служби.

"Відновлення великої вісімки потребує поваги до цілісності України, а також – виконання росією своїх зобов’язань в рамках Мінської угоди", – додав він.

Штайнмаєр додав, що санкції проти Росії триватимуть, доки триватиме анексія Криму, а також доки Росія порушуватиме Мінські угоди.

Як повідомлялося, в понеділок в Берліні відбудеться зустріч в рамках "нормандського формату" на рівні глав МЗС. Наступного  дня передбачена зустріч глав МЗС "великої сімки" в німецькому місті Любек.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.