У ЄС вивчають запит Києва про направлення миротворчої місії

П'ятниця, 17 квітня 2015, 13:02

Європейський союз вивчає запит Києва щодо направлення миротворчої місії на схід України.

Про це у п'ятницю у Брюсселі повідомив високопоставлений європейський дипломат, передає УНІАН.

"Ми отримали неофіційний документ від української сторони. Ми його вивчаємо", - зауважив він.

"Треба побачити, що можливо, а що неможливо, тому що українська сторона запропонувала багато варіантів. На цьому етапі ми їх вивчаємо. Я не можу сказати, яким може бути результат. Ми хочемо обговорювати це в Києві з українською владою", - сказав високопосадовець.

Відповідаючи на запитання, чому під час засідання Ради ЄС з закордонних справ, яка відбудеться у понеділок, 21 квітня, в Люксембурзі, не буде обговорюватися українське питання, дипломат пояснив, що України немає на порядку денному цього понеділка тому, що наступного понеділка в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС", в якому візьмуть участь президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, верховний представник ЄС Федеріка Могеріні.

Разом з тим він не виключив, що така дискусія може відбутися в рамках зустрічі з міністрами закордонних справ країн "Східного партнерства", в якій візьме участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Але я не можу сказати про це достеменно", - додав він.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що учасники "нормандського формату" по Україні готові обговорювати введення миротворців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.