Естонія відмовилася від спільних прикордонних навчань з Росією

Четвер, 23 квітня 2015, 17:11

Естонія відмовилася від участі в спільних прикордонних навчаннях "Захід 2015", організованих Росією.

Спільні навчання прикордонників мали проходити з березня по червень. Згідно з описом навчань, вони повинні були полягати в обміні інформацією, повідомляє ERR.

За словами міністра внутрішніх справ Ханно Певкура, з боку Російської Федерації навчання прикордонної охорони координують та здійснюють в тому числі організації, які безпосередньо пов'язані з викраденням поліцейського Естона Кохвера з естонської території.

"Крім того слід зазначити, що Росія використовує ту ж назву для прикордонних навчань, що і для масштабних військових навчань "Захід", які викликають питання в частині змісту та цілей, у тому числі пропагандистських.

Враховуючи вищесказане, а також загальну ситуацію з безпекою і поведінку Росії у зв'язку з Україною, ми не вважаємо можливим участь у проведених Росією спільних навчаннях "Захід 2015", - сказав він.

Як повідомлялося, співробітнику поліції безпеки (КаПо) Естонії Естону Кохверу, який з осені минулого року знаходиться в московському СІЗО, висунули нові звинувачення у контрабанді зброї та незаконному перетині державного кордону Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.