Партія Марін Ле Пен виступила проти збільшення кількості мечетей у Франції

Вівторок, 7 квітня 2015, 17:22

Віце-президент очолюваної Марін Ле Пен ультраправої партії "Національний фронт" заявив, що всі без винятку мечеті є місцями радикалізації.

Про це повідомляє Independent.

Заява Флоріана Філіппо, віце-президента "Національного фронту", пролунала після того, як президент Французької ради мусульманської віри та очільник Великої мечеті Парижа Даліль Бубакер заявив, що 2200 мечетей у Франції недостатньо для п'яти мільйонів мусульман, які живуть у країні.

"Ми повинні подвоїти кількість мечетей за два роки. Є багато молитовних кімнат, недобудованих мечетей, і є багато мечетей, які не будуються", - сказав він на щорічній зустрічі Союзу ісламських організацій Франції (UIOF).

Філіппо заявив, що "мечеті – це стовідсоткові місця радикалізації", а подвоєння кількості мечетей означатиме "три мечеті на день, мечеть кожні вісім годин".

"Національний фронт" також випустив заяву, у якій засуджує ідею подвоїти кількість мечетей як "безглузду і небезпечну".

Тим не менш, представник Конференції єпископів Франції заявив, що вимога Бубакера "законна". "Мусульмани, як християни і євреї, повинні мати можливість практикувати свою релігію", - сказав він.

Коментарі "Національного фронту" пролунали на тлі зростаючої напруженості у Франції після теракту в редакції Charlie Hebdo і нападу на єврейський кошерний супермаркет.

Обидва злочини були скоєні ісламськими екстремістами. Вони супроводжувалися сплеском нападів на мечеті у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.