Парламентська асамблея НАТО визнала прагнення України щодо вступу в альянс

виправлено
Понеділок, 18 травня 2015, 14:26

Підсумкова декларація весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО містить посилання на "євроатлантичні прагнення" України.

Про це йдеться в підсумковому рішенні асамблеї, яке оприлюднено на сайті асамблеї, а також на сайті місії України при НАТО.

У повідомленні української дипмісії йшлося про визнання в цьому документі "євроатлантичної перспективи нашої держави", однак текст документу, пізніше доданий дипломатами у новину, свідчить, що ухвалене формулювання - менш амбітне.

Як відзначила народний депутат та член української парламентської делегації в НАТО Іванна Климпуш-Цинцадзе, Україні вдалося отримати підтримку всіх 28 країн і отримати в тексті поправки - визнання зміни політики України щодо відновлення її євроатлантичного курсу.

 Виступ першого віце-спікера Парубія під час обговорення
українського питання, фото місії України при НАТО

"В резолюцію щодо розширення, в проекті якої з очевидних причин не було сказано жодного слова про Україну, бо йшлося лише про країни, які заявили про намагання отримати членство та в той чи інший спосіб просунулися на цьому шляху (включно з Грузією!), нам з допомогою колег з делегацій Британії Канади, Литви, Польщі, США, Туреччини вдалося зареєструвати, а потім і отримати підтримку всіх 28 країн і отримати в тексті поправки - визнання зміни політики України щодо відновлення її євроатлантичного курсу!" - написала Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю колег з делегації з першим маленьким успіхом і з неймовірним досвідом парламентської дипломатії!" - зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Зазначимо, що наразі лишається чинним рішення Бухарестського саміту НАТО, в якому стверджується, що "Україна буде членом НАТО".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.