Європа не готова дати Україні чіткий сигнал щодо перспективи членства - депутат

Четвер, 21 травня 2015, 11:54

Європа не готова давати Україні чіткий сигнал щодо перспективи членства на саміті Східного партнерства у Ризі.

Про це заявила народний депутат, заступник голови Комітету у закордонних справах  Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє сайт Блоку Петра Порошенко.

"На жаль, наші очікування в день Саміту трохи зменшились, в порівняні з тими очікуваннями, які ми мали декілька тижнів тому. Європа не готова давати нам чіткий сигнал щодо перспективи членства. Нагадаю, це саміт країн Східного партнерства, а не саміт Україна – ЄС. Думаю, що багато речей ми визначили ще в квітні місяці, тоді коли був саміт Україна – ЄС. Але, на жаль, ми так і не отримали  чіткого сигналу про те, коли в нас буде безвізовий режим з ЄС", – сказала депутат.

На її думку, в цьому питанні є неготовність деяких країн членів ЄС приймати таке політичне рішення.

"Звичайно, є технічні недопрацювання,  які були зазначені 12 травня в  звіті Європейського союзу про готовність плану виконання дій з візової реалізації. Ми обов’язково намагатимемося виправити їх  до кінця цього року і доб’ємося того, щоб  Європа надала нам безвізовий режим", – додала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, ще до початку саміту у Ризі українська дипломатична служба стала автором негативного сигналу про те, що він стане "провалом".

Єврокомісія у своєму звіті заявила, що зробить все від неї залежне, щоби підтримати Україну у виконанні рекомендацій, і прозвітує про прогрес до кінця 2015 року.

На саміті Україна-ЄС президент Петро Порошенко заявив, що не сподівається на скасування безвізового режиму з ЄС до кінця року, а лише на завершення виконання Плану дій з візової лібералізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: