РФ може опублікувати "чорний список" політиків ЄС

Середа, 27 травня 2015, 13:31

Росія може опублікувати "чорний список" політиків ЄС.

Про це повідомив заступник голови МЗС РФ Олексій Мєшков, передає РІА "Новости".

Як відзначив дипломат, такий варіант розглядаєтсья у зв'язку з випадком з депутатом Бундестагу Карлом-Георгом Вельманном.

"Лінія на захист персональних даних осіб, які перебувають у списках заборони на в'їзд,  була більш коректною, ніж у наших західних партнерів, які на весь світ розголосили ті чи інші імена", - відзначив він.

"Однак виникають колізії, як в даному випадку (з депутатом Бундестагу. — Ред.), які змушують нас подумати над цією темою", — сказав Мєшков журналістам.

Дипломат додав, що фігуранти так званого російського "чорного списку" "мають повну можливість з'ясувати, чи є вони в ньому, звернувшись у будь-яку російську консульську установу за кордоном".

"Ми неодноразово звертали увагу наших західних партнерів, які відчувають, що до них у зв'язку з їх поведінкою можуть виникнути питання у російської сторони, що це треба зробити (звертатися в консульство) в превентивному порядку", — зазначив заступник глави МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські прикордонники відмовили у в'їзді на територію РФ депутатові Бундестагу, експерту фракції ХДС/ХСС із зовнішньої політики Карлу-Георгу Вельманну.

МЗС Німеччини розкритикував заборону на в'їзд в Росію Велльману, назвавши цей крок "незрозумілим і неприйнятним".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.