Молдова призупинила мовлення телеканалу «Росія 24»

Середа, 27 травня 2015, 14:03

Координаційна рада з телебачення і радіомовлення Молдови прийняла рішення призупинити на невизначений термін мовлення телеканалу "Росія 24".

Про це повідомляє Newsmaker.

Як зазначається, Рада побачила у роботі каналу порушення Кодексу про телебачення і радіо, Європейської конвенції про права людини, регламенту ЦВК щодо проведення передвиборчої кампанії та Конституції Молдови.

Як пише видання, рішення про припинення мовлення прийнято на підставі моніторингу каналу "Росія 24", який проводився з 9 по 15 березня 2015 року. Моніторились програми, які виходили в ефір з 19.00 до 23.00, тобто в прайм-тайм.

Зокрема наглядовий орган звернув увагу на репортаж "Між двох вогнів", який вийшов в ефір 8 березня і був присвячений ситуації навколо Придністров'я.

В звіті за підсумками моніторингу каналу констатується, що репортаж "очорнює Республіку Молдова".

У Ради виникли претензії і до висвітлення каналом виборів башкана Гагаузії, які відбулися 26 березня.

У звіті говориться, що в репортажі "Росії 24", присвяченому виборам, Ірина Влах була представлена як єдиний кандидат, який має реальні шанси перемогти. В останньому випадку скаргу на канал подав депутат парламенту від Демпартії Микола Дудогло, який також претендував на посаду башкана Гагаузії.

Варто зауважити, що за аналогічні порушення, пов'язані з ретрансляцією російських новин, телеканали Prime, REN Moldova і RTR-Moldova отримали максимальні штрафи в розмірі 5400 леїв (280 євро). Канал TV7 був оштрафований на 1800 леїв (90 євро).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.