Казахстан зніме обмеження на імпорт молочної продукції 8 українських компаній

Середа, 24 червня 2015, 12:33

Україна узгодила зняття обмежень на імпорт молочної продукції до Казахстану восьми українських підприємств.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку та торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська, йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

Домовленості про зняття обмежень імпорту української продукції були досягнуті в ході погодження вступу Казахстану до СОТ.

"Ми не лише впорядкували наші відносини з Казахстаном, а й надійно захистили інтереси держави на основі СОТ. Для цього ми уклали двосторонній протокол із Казахстаном, що дасть Україні право захисту своїх інтересів у разі зміни зв’язаних ставок ввізних мит іншою стороною вже після вступу до СОТ", - наголосила Наталія Микольська. 

За її словами, Мінекономрозвитку вдалося узгодити зняття тимчасових обмежень на ввіз на територію Казахстану молочної та м’ясної продукції 8 українських виробників - "Житомирський маслозавод", Канівська філія ТОВ "Клуб Сиру", "Літинський молочний завод", "Куп'янський молочноконсервний комбінат", "Компанія "Зевс ЛТД", "Свіженька", "Черкаська продовольча компанія", "Техмолпром".

Крім того, ведеться робота  щодо зняття тимчасових обмежень казахстанською стороною на ввіз продукції інших українських підприємств.

Зокрема, вже є домовленості про такі підприємства, як "Молочний дім", "Лакталіс - Миколаєв", "Ічнянський молочноконсервний комбінат", "Звенигородський сироробний комбінат", "Жашковський маслозавод", "Барський птахокомбінат", "Комплекс "Агромарс".

Як відомо, 22 червня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомив про успішне завершення переговорів щодо вступу його країни в СОТ у грудні 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.