В Україну прибуває інспекція ЄС, щоб оцінити молочну галузь

Четвер, 13 листопада 2014, 13:05

Місія європейських ветеринарів відвідає Україну 26 листопада, щоб вивчити систему контролю якості та безпеки молочних продуктів у країні.

Ця перевірка буде другим етапом у процесі узгодження експорту української молочної продукції в ЄС, повідомляє УНІАН.

Про візит європейських фахівців повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства України Андрій Дикун під час міжнародного конгресу "Аграрний олімп".

"26 листопада починається другий раунд європейської інспекції… Вони приїдуть спілкуватися з нашими Мінекономіки, Мінагрополітики, Держветфітослужбою. Вони хочуть подивитися, як у нас виконуються закони, зрозуміти, як працює наша система контролю безпеки харчових продуктів", - сказав Дикун.

За його словами, це буде та сама місія, яка в жовтні проінспектувала п'ять українських молокозаводів на предмет їх відповідності стандартам ЄС.

"Вони подивилися підприємства. Наступне, що вони хочуть – це поговорити про нашу систему контролю", - сказав заступник міністра.

При цьому Дикун відзначив, що рішення європейських фахівців приїхати для вивчення системи контролю може свідчити про те, що результати жовтневої перевірки будуть позитивними і Україна одержить право поставляти молочні продукти на ринок ЄС.

Як повідомляла ЄвроПравда, європейські фахівці уже проводили інспекцію ряду українських молокопереробних підприємств на відповідність стандартам Європейського союзу, що у разі позитивного рішення місії дозволить їм надалі почати експорт своєї продукції в ЄС.

В МінАгро раніше повідомляли, що українські молочники можуть отримати все необхідні дозволи ЄС вже у другій половині 2015 року. Однак багато експертів налаштовані більш скептично, нагадуючи, як довго отримання таких дозволів чекали інші країни Східної Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.