Італійський парламент, попри тиск "друзів Путіна", підтримав санкції проти РФ

Четвер, 25 червня 2015, 17:05

Нижня палата італійського парламенту схвалила постанову щодо стосунків з Росією, в якій йдеться про підтримку санкцій, доки не буде усунено причину їх введення.

Про це повідомляє агенція Aska News.

Зокрема, згідно з документом, "Італія діятиме відповідно до рішень міжнародної спільноти у питанні санкцій проти Росії, доки не буде позитивних сигналів для їх зняття і повернення поваги до міжнародного права".

Таким чином, було відкинуто пропозицію дружніх до Росії Forza Italia і Ліги про зняття санкцій з Росії.

Крім того, нижня палата зобов'язала уряд "активізувати і посилити свою політичну і дипломатичну роботу в Росії, щоб підштовхнути російський уряд до реалізації мінських угод, вплинути на сепаратистів і відновити повну повага до міжнародного права в Україні".

Водночас італійські парламентарі закликали "уряд України до здійснення інституційних реформ, до яких закликають Мінські угоди", зокрема у сфері децентралізації  надання "особливого статусу російськомовним областям Донбасу".

Раніше повідомлялося про реакцію українського посла в Італії Євгена Перелигіна на те, що партія "Форца Італіa" планує ініціювати скасування санкцій проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: