МЗС РФ обурений новими санкціями: "дії ЄС - інтелектуальна убогість"

Середа, 3 червня 2015, 08:39

Складання списку нев'їзних в Росію європейських політиків - це законний відповідний захід на дії Євросоюзу, який ввів санкції проти низки російських чиновників.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, повідомляє РІА "Новості".

"Складання списків нев'їзних в РФ — це не примха, не якась примха з російської сторони. Це законний відповідний захід на неприйнятні обмеження на в'їзд в Євросоюз під надуманими приводами російських представників", - заявив Рябков.

За його словами, це повною мірою відноситься і до ініціаторів заходів з обмеження доступу постійного представника РФ Володимира Чижова в Європарламент.

За словами Рябкова, західні політики, вимагаючи пояснень від Москви у зв'язку з появою даних списків, демонструють, що не здатні сприймати реальність.

"Зараз, як хтось із цих європейських списків, робити круглі очі, говорити "на якій підставі?", "дайте нам пояснення", доходити у своєму цинізмі до фраз, що все це незаконно і намагатися зараз придумувати якісь заходи у відповідь на наші заходи — це відображення інтелектуального політичного убозтва, це свідчення того, що люди нічого навколо себе не бачать, просто, не здатні сприймати реальність як вона є", — зазначив заступник міністра.

Як повідомлялося, раніше було оприлюднено непублічний "чорний список" осіб, яким заборонено в'їзд до РФ.

До нього  увійшло 89 осіб, зокрема колишній єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле, євродепутати Яцек Саріуш-Вольський (Польща), Ребекка Хармс (Німеччина), Анна Фотига (Польща, екс-глава МЗС), екс-президент ЄП Єжи Бузек (Польща) та інші.

Рішення Росії про запровадження "чорного списку" європейських політиків призвело до нового витка напруженості між ЄП та РФ.

Ввечері 2 червня, після зустрічі з послом РФ при ЄС Володимиром Чижовим, президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив про введення низки обмежень проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.