МЗС пропонує зробити Держагенцію з євроінтеграції. З Єврокомісією погодили

Середа, 15 липня 2015, 15:43

Міністр закордонних справ Павло Клімкін виступив за створення нового органу виконавчої влади, що опікується євроінтеграцією та реформами. 

Про це він заявив під час засідання парламентського комітету з європейської інтеграції, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Клімкін визнав, що ідея призначення віце-прем’єра з євроінтеграції гальмується зокрема через те, що на разі не визначені повноваження такої людини.

"Зробити посаду  віце-прем’єра – це круто. Але якими будуть її чи його повноваження? Чи не буде розчарування?" - звернувся він до депутатів.

"Робити вигляд (що ми координуємо євроінтеграцію), щоби провалити процес – буде сумний результат. Тому я зажди казав, що потрібна окрема структура, яка буде займатися координацією проведення реформ. Чи буде це держагенція чи інша форма – не так важливо", - заявив глава МЗС.

Він зазначив, що у кожної  країни, що стала членом ЄС, була така окрема структура.

"Бачення цієї держагенції вже є, є розуміння структури, компетенції, і ми обговорювали його з комісаром Ганом", - повідомив міністр.

За його словами, нова структура має опікуватися всім спектром реформ, що відбуваються в Україні, а не просто відносинами з ЄС.

"Треба усвідомити, що євроінтеграція – це бренд, це напрямок, її не можна відділити від реформ. Нацрада реформ потрібна для стратегічного обговорення і ухвалення стратегічних рішень, але з реформами треба працювати день за днем", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.