Порошенко обговорив з голландським прем'єром трибунал щодо MH-17

Субота, 18 липня 2015, 12:08

Президент України Петро Порошенко в суботу провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, висловивши співчуття йому та народові Нідерландів.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

"Сьогодні, які і рік тому, наш народ засуджує цю трагедію і висловлює підтримку й щирі співчуття родинам і близьким загиблих", - цитує президента його прес-служба.

Як відомо, в п'ятницю були перші роковини катастрофи авіалайнера Boeing 777 Малайзійських авіаліній, жертвами якої стало 298 людей. За даними численних розслідувань, літак був збитий проросійськими сепаратистами за допомогою ЗРК "Бук", який був наданий російською армією.

"Петро Порошенко і Марк Рютте обговорили стан розслідування катастрофи та домовилися і надалі вживати усіх необхідних заходів для... заснування міжнародного кримінального трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов'язаних зі збиттям літака", - повідомляє прес-служба.

Співрозмовники домовилися доручити главам зовнішньополітичних відомств узгодити спільні кроки для просування проекту резолюції і статуту трибуналу в рамках Ради безпеки ООН.

"Безкарність у цій справі створює небезпечний прецедент", - заявив Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.