Британія стежитиме за школярами задля боротьби з ісламським екстремізмом

Понеділок, 20 липня 2015, 15:26

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон закликав мусульман спільно протистояти екстремістам.

Як повідомляє BBC, про це Кемерон заявив у своїй промові, присвяченій боротьбі з екстремізмом. За його словами, "хворий погляд на світ" екстремістів заглушають голоси помірних мусульман

Насамперед прем'єр-міністр пообіцяв зайнятися проблемою "невдач інтеграції", внаслідок яких частина мусульман, які народилися у Британії, мають мало прихильності до своєї батьківщини.

"Багато хто з них спочатку були під впливом тих, кого називають ненасильницькими екстремістами. Спочатку вони слухають про так звану єврейську змову, потім це переростає у ворожість до Заходу і основних ліберальних цінностей, після чого остаточно стає культовою прихильністю до смерті.",- пояснив Кемерон.

Нова ініціатива британського уряду - введення спостережень за учнями шкіл та коледжів, - за словами прем'єр-міністра, дозволить перемогти "отруту" ісламського екстремізму у Великій Британії.

За словами Кемерона, ці заходи спрямовані на захист молодих людей, а не на "шпигунство" за мусульманами.

"Наш новий превентивний захід для шкіл не спрямований на те, щоб зробити з ісламських дітей злочинців або шпигувати за ними. Насправді це дає можливість батькам і вчителям захистити дітей від усіх форм екстремізму - чи то ісламістського, чи то неонацистського", - зазначив Кемерон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.