Міноборони Литви ініціює відправку військових психологів до України

Середа, 22 липня 2015, 17:44

Міністр оборони Литви Юозас Олекас ініціював відправку в тристоронньому форматі країн Балтії військових психологів до України.

Про це він заявив під час зустрічі зі своїм латвійським колегою Раймондсом Бергманісом, повідомляє видання Delfi.

Зокрема, Олекас запропонував латвійському міністру оборони розглянути можливість ініціювати в тристоронньому форматі країн Балтії направлення в Україну військових психологів, запросивши підключитися до цього проекту і Північні країни.

Крім того, міністр "запросив Латвію підтримати спільні міжнародні зусилля по відправці інструкторів в Україну". Наразі Литва направила своїх інструкторів в Україну спільно з США.

Також Олекас наголосив, що для країн Балтії важливо розвивати спільну систему ПРО, спільно боротися з гібридними погрозами і зміцнювати регіональне співробітництво.

"Міністри домовилися спільними зусиллями домагатися забезпечення реалізації угоди НАТО щодо довгострокових існуючих та додаткових заходів стримування в Балтійському регіоні - присутності додаткових сил союзників, попереднього розміщення озброєнь НАТО в регіоні, зміцнення змісту місії ППО в країнах Балтії", - розповіли в міноборони Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: