США та Італія проведуть спостережний політ над Росією

Понеділок, 17 серпня 2015, 10:04

Представники США та Італії в рамках міжнародного Договору з відкритого неба з 17 по 22 серпня виконають спостережний політ над Росією.

Про це повідомив глава російського Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає "РИА Новости".

"З 17 по 22 серпня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США та Італії виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б з аеродрому Новосибірськ ", - сказав він.

ОС-135Б відноситься до класу літаків, не призначених для застосування зброї. Літак і встановлена на ньому апаратура спостереження пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором.

Договір з відкритого неба був підписаний в 1992 році і став одним із заходів зі зміцнення довіри в Європі після холодної війни. Він діє з 2002 року і дозволяє країнам-учасницям відкрито збирати інформацію про збройні сили та заходи один одного. У договір входять більшість країн НАТО, Росія, Білорусь, Україна, Грузія, Боснія і Герцеговина та нейтральні Швеція і Фінляндія. Як правило, польоти Росії і країн НАТО проводяться на взаємній основі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.